Tonttulan tie oli aivan autio...naapurin isäntä oli ajanut traktorilla puhtaalla lumella ja tielle oli jäänyt mukavan näköiset jäljet.. Ihanat kuuset kurkoittelivat tielle ja halusivat nähdä kaikki, jotka kulkivat kapeaa tietä. Ne kuiskivat toisilleen joulusta. Kukahan heistä pääsisi tänä jouluna Tonttulan pirttiin luomaan joulun tunnelmaa..

Pikkuinen Juusotonttu ilmestyi tielle. Hän halusi nähdä kuusimetsää ja kavereita, jotka asustelee ihan lähellä metsää. Kyllä Juusoa jännitti.. Mitähän tuolla tapahtuu.. Ihan oikeasti kuului kuusen oksilta jotain ihmeellistä rapinaa. " Ihan niinkuin Ellienkeli olisi tulossa.. " Mutta miksi ihmeessä ääni kuului kuusen oksilta. Olikohan Elli  pulassa..mietti Juuso

Kyllä Juuso ihan oikein kuuli.. Ellienkeli oli kuusen oksalla ja hänen sylissään oli pienet hiirilapset Hillevi ja Heikki. Juuso ihmetteli, miksi Elli oli lennähtänyt sinne...

Elli kertoi Juusolle, että Hillevi ja Heikki olivat leikkineet kuusen oksilla. Sitten Hillevi alkoi hätääntyä ja ei uskaltanut tulla oksalta alas. Ellienkelin apua tarvittiin ja suojelusenkelinä Elli oli heti auttamassa. Enkelikin tarvitsee joskus avustajaa ja niinpä Juuso pääsi auttamaan hiirisisarukset alas puusta..

Hillevi ja Heikki lupasivat tästä lähtien leikkiä ihan vaan puiden alla. Hiiriäiti oli jo odottanut lapsiaan kotiin. Se kiitteli Elliä hyvin tehdystä suojelutyöstä. Juusokin sai kiitokset äidiltä ja lapsilta. Hillevi oli niin ihastunut Juusoon, että suikkasi pienen suukon Juuson poskelle...ja tonttupoika punastui. Kaikkien mielessä on jo ihana joulu..

.