Tontut kuuluvat jouluun.On myös tallitonttu, siivoustonttu, saunatonttu, kalastajatonttu. Kaikille asioille on oma suojelijatonttu. Silloin kaikki asiat onnistuu, kun tontut ovat töissä.  Kaikki eivät niitä näe, mutta silti ne tekevät omaa arvokasta työtään. Ne ovat vikkelä kinttuisia ja iloisia veitikoita.
Tästäpä syntyi tarina, jolloin joulutontut halusivat nähdä oikean juhannuksen. He pyysivät emännältään lupaa päästä mökille. Vanha sauna on tonttujen paikka. Siellä on myös oma saunatonttu, joka pitää huolen, ettei hiiret pääse pitämään juhliaan siellä silloin kun isäntäväki on poissa.Saunatonttu kuitenkin pysytteli piilossa sen aikaa, kun tämä joukko keksi kaikkea  kivaa kesäisessä luonnossa.

680670.jpg
Tontutkin rakastavat aurinkoa. Kylläpä se paistoikin. Liinun täytyi oikein kääntää kasvot aurinkoon, niin ihanasti se lämmitti poskia. Hymy on herkässä..
680683.jpg

Sitten kiivettiin veneen perälle. Josko emäntä veisi vähän soutelemaan...Tuulemaan taitaa alkaa ja on tämä venekin aika huonon näköinen. Parasta pysyä kuivalla maalla,  tuumaavat tontut. Ville olisi kyllä menossa vesille, mutta toiset ovat varovaisempia. Pysyypähän tossut kuivana....
680445.jpg

Veikko ja Liinu karkasivat kulleroniitylle kuhertelemaan.. He ovat kovasti tykästyneet toisiinsa ja halusivat istahtaa ruohikkoon halailemaan..

680436.jpg

Tässä koko porukka ryhmäkuvassa. Ville veikistelee takana vasemmalla. veikko ja Liinu pitävät toisiaan kädestä. Toiset ovat päättäneet pysyä sinkkuina. Alma ja Anselmi ovat lähdössä tonttutehtäviin kauemmas. Mutta vielä ei ole eron aika ja silloin voi nauttia porukkamenosta!!!

680717.jpg

Miina ja  Santtu tykkäävät  kokeilla onnistuuko  veneen reunalla  istuminen. Aatu varoittaa  heitä ...Olkaapas varovaisia !

680740.jpg

Santtu halusi yksityiskuvaan. Hän lähettää juhannusterveiset kaikille kavereille!  Jouluna nähdään!!!

682013.jpg

Ville on porukan villikko ja nuorin. Hän haluaa nähdä paljon ja kokeilla kaikenlaista. Kuten kiipeilemistä ja piilosta vanhan saunan vintillä..

682039.jpg
Hän sai Santun ja Helkankin uhkarohkeaan leikkiin. Santulla hiukan pelottaa moinen, mutta Ville sen kun roikkuu yhden käden varassa vintin luukusta. Helka yrittää saada toisetkin leikkiin mukaan..Tulkaa mukaan!!!!
682054.jpg

Miina ottaa rennosti sillä aikaa, kun toiset kiikkuvat ullakolla..

682056.jpg

Elmeri ja Eeva löysivät rauhallisen paikan saunan seinustalta..

682060.jpg

Rantatontun polkupyörä on mukava kulkuväline. Sillä voi huristella mäkeä ylös ja alas..

682067.jpg

Ville halusi kokeilla voiko raparperin vartta pitkin kiipeillä...

682070.jpg

Miina löysi pirtistä kokkitontun kirnun ja halusi kokeilla voisiko hänkin oppia käsittelemään tällaistä vekotinta..

682213.jpg

Liinu istahti juhannusruusun viereen. Veikko katseli häntä ihaillen. Kylläpä Liinu oli hänen mielestään tässä kuvassa erityisen suloinen..


682076.jpg

Päivä oli rankka ja kuumakin tuli..ja sitten iski väsy koko porukkaan. Paitsi Ville viimeisillä voimillaan yritti pysytellä sängyn karmissa kiinni..ja tietysti kiipeillä. Toisia vähän jännittää miten tuossa mahtaa käydä..

682087.jpg

Kyllä Villekin loppujen lopussa väsähti..mutta suloinen ja ihana hän on kaikesta huolimatta.
Sen verran voin kertoa, että kaikki olivat tyytyväisiä mökkiretkeen, mutta heidän mielestään kyllä joulu on sittenkin tonttujen ikioma juhla. Paras juhla punapukuisille tontuille. Katsotaan sitten millaisen retken he silloin järjestävät! Jospa he järjestävät vastavierailun sauna-ja rantatontuille. Jäädään odottelemaan!