429679.jpg

   Olen Viuhti,  4,5 v. Kleinspitz-poika. Innokas lenkkeilijä ja hyvä talonvahti. Emännän paras ystävä. Ystävä iloisissa asioissa ja myös erityisesti silloin, kun emäntä on vähän surullinen.
Emännän mielestä tiedän paljon sellaisia asioita, joista toiset eivät tiedä. Se on selvää, että niistä ei kerrota edes parhaalle koirakaverillekaan. Näin on sovittu.


 429682.jpg"
" Oliskohan tuossa mukavaa postia? "

528311.jpg

"Voisinkohan jäädä tähän ottamaan aurinkoa? Paisteleepa se  mukavasti ja lämmittää ...
On se niin mukava tämä kevät ja puhdas lumi..
Eikö jäädäkin tähän, vai mitä emäntä?"

 

528313.jpg

" Jep, ootko vähä lihava! Mene lenkille  , Roosa Tossavainen!  "

 429524.jpg

" Emäntä,  tuleekohan nyt hyvä kuva? Kai  se tuli, nyt voi ottaa pikku porkkanat,vai mitä?"

429528.jpg

Porkkana maistuu  lenkin jälkeen mahdottoman hyvälle..Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin kyllä HK:n sininen ja Oltermanni vie kielen mennessään. Mutta se on salaisuus ja ehkä ei kannata ainakaan Roosa Tossavaiselle kertoa. Tuli tuossa nimittäin sanottua sille aika napakasti jostain lihavasta ja silleen.."

528310.jpg

" Hei,mikäs tuohon nenän päälle oikein lensi? Emäntäää, tuu kattomaan! Jos vähän kielellä lipaisisi niin lähtisköhän tuo...mikä lie !"

429538.jpg

Lenkki on käyty ja kaverit "haukuttu " ja nuuskittu.
 Porkkanat odottaa kotona ja ehkä emännällä on jääkaapissa sitä, mistä ei paljon puhuta( eikä ainakaan sille kissalle ) Siis sitä ihanaa juustoa ja myös sitä toista, missä on rasvaprosentti yli sallitun. Jos ette tiedä niin se on sitä HK:ta, tietty. Mutta voihan sitä joskus herkutella. Sanokaa nyt, että voi!!!.Ainakin emäntä sanoo, eikö niin? Kyllä sitten takan alla omassa kolossa täytyy makoisat nokoset ottaa, ennenkuin emäntä taas uudestaan vetää lenkkivaatteita päälleen..Toivottavasti näen unta siitä valkoisesta koiraneidistä, joka tuli tänään vastaan. Se oli sitten kyllä aika ihana.Mutta  ei se kyllä kunnolla moikannut eikä antanut meikänkään juuri  moikata, kun rupes muka irvistelemään ja emäntänsä taakse meni kuikistelemaan.. Kaikenlaista....Tai oliskohan se liian hieno meikälle..No, kai siitä neidistä unta ainakin saa nähdä! "
Voiko koiranelämä olla mukavampaa..
547478.jpg

" Saanko esitellä unikaverini Poron, jonka sain joulupukilta pikkupoikana.Kuulin Marin puhuvan jotakin, että se olis joulupukki hommannut sen jostakin Stokkalta, mutta se kuulostaa aika hienolta paikalta. En kyllä oikein usko, että joulupukki nyt sieltä hommais jotain unikavereita..Taisi se Mari puhua omiaan.... Poro on emännän mielestä aika kehnon näköiseksi mennyt, mutta minun mielestäni se on maailman ihanin. Nakkelen sitä joskus niin, että se vinkuu, mokoma. Mutta aika mukavalta se kuulostaa. Emäntä puheli jotakin, että pyykkikoneeseen pitäis laittaa, mutta vien sen silloin sängyn alle piiloon. Eipä tuo emäntä sen jälkeen  muista puhuakaan enää sellaista, sillä kun on tunnetusti kuulemma vähän huono tuo muisti. Toi se joulupukki viime jouluna uuden unikaverin, mikä lie buudeli ollut, mutta en kyllä tykkää siitä läheskään niin paljon kuin tästä Porosta."
547491.jpg554654.jpg

"Tässä Poro koko komeudessaan. Eikö olekin ihana? Vieressä on se joulupukin tuoma uusi buudeli ja tuossa kainalossa Anniinan tuoma makkaran näköinen örkki. Siitä lähtee hitsin kiva vinkaisu, kun osaa vaan ottaa siitä oikeasta kohti kiinni. Emännän naamalle tulee silloin  kyllä kauhistunut ilme ja se panee kädet korville..en kyllä oikein ymmärrä,miksi se niin tekee   Kiva juttu tämä lelu.. voin suositella Gitillekin tätä. Ehkä sen emäntä vois ajatella synttärilahjaksi tätä..muistaakseni Gitillä on kohta synttärit, vai pettääkö minunkin muisti jo?"


554985.jpg
"Kerronpa tässä vappujutun, vaikka vähä kyllä nolottaa, mutta puhuminen on parasta terapiaa ja jos se nyt auttais tässäkin tapauksessa.
 Emännälle nimittäin tuli vapunaattona joku ihme siivousvimma, sillä nimellä se sitä itse kutsui. Se mylläsi ja siivosi ja kaiken huipuksi purki pakastimesta kaikki ulos.Sitten se puheli, että täytyy inventoida, mitä se sisältää. En kyllä ymmärrä, mitä se tarkoittaa, mutta kaikkenlaisia herkkuja sieltä kyllä löytyi. En tosiaankaan voinut vastustaa kiusausta ja kun emännän silmä vältti, meikä sieppasi sieltä ihanan palasen hirvenpaistia   No, se maistu kyllä niin ihanalta, vaikka olikin jäässä, että söin sen siltä seisomalta suihini. Ne muovit oli pakko jättää, en edes piiloon kerennyt niitä viedä, kun emäntä jo pyyhälsi paikalle luutujensa kanssa.  Eihän siinä muuta, mutta kun meikällä on tuo maha ollut pikkupojasta asti sellainen, että se niin sanotusti , vie vetelälle, jos syö vähän tuollaista raaemman puoleista.
Emäntä kauhisteli ja melkein luutulla läiski ja sanoi, että nyt se kyllä taas nähdään, miten tuossa kävi. No, minä sitä tietty ihmettelemään, että kai sitä nyt edesvähän, näin vapun kunniaksi, voi herkutella.
 Mutta olis pitäny uskoa emäntää.. Kyllä oli nimittäin tuskien taival tuo lenkki tänäaamuna.. Tuli  hieno koiraneitikin vastaan siellä ja oli kyllä ihan kiinnostunut meikästä, mutta arvatkaa vaan ,mitä meikä teki. No, joka puskassa piti käydä ja varmaan tuo neiti ajatteli vaikka mitä sellaisesta hommasta..
Toivottavasti se ei tule vastaan ihan huomenna. Jospa se unohtas koko jutun ja meikäläinen taas vois olla vähä enemmän kiinnostunut näistä leikeistä..Hävettää kyllä vähä.. Mutta oli se paistikin kyllä senverran hyvää..
568585.jpg6.5,2007

" Tänäpäivänä kävin moikkaamassa tätä neitiä. Vähä se meinasi ensin irvistellä , kun meikä vähän rupesi lähentelemään. Emäntä meinasi, ettei kannata ihan heti mennä niin liki, mutta ei kai sitä tunteilleen mitään voi. Kun on tuo kevät ja kaikki tunteet jyllää.. Minä sitä syrjäsilmällä katselin, että onkohan se ihan tosissaan, ettei meikäläinen saa edes nuuskaista..No, kyllä se Namukin aika pian leppyi ja meillä oli ihan kivat leikit."
568604.jpg

" Namu on tämän tytön nimi ja kyllä se aika namupakkaus onkin...kyllä taisi meikäläinen olla mennyttä poikaa..on se niiiin söpö. Emäntä varmaan otti siitä ihan läheltä kuvan, niin voi meikäkin katsella joskus. Jos nimittäin ei satu lenkille samaan aikaan! "

568626.jpg
"Tässä meikäläinen ihan säikähti, että ihanko se pusun antaa.. Jos ihan pakko on sanoa, niin kyllä me ihan vähä pussailtiin. Sitten emännällä jo oli kiire kotiin ja jäi niinkun mietityttämään se homma että nähtäiskö Namun kanssa ollenkaan huomenna . Minä kyllä luulen, että emännällä on taas työviikko ja ei se silloin kovin paljon jouda lenkille. No, onhan se kesä tulossa ja emäntä puheli jotakin sellaista, että olis loma sitten. Silloin se on kyllä aika pitkään kotona...se jos mikä on kivaa, kun se jaksaa lähteä sitten jokapaivä lenkille!"
568636.jpg

" Tässä se Namu on..Mitä sanotte kaverit?  Onko vähä ihana? "

592755.jpg

Tässä seuraan tarkkaavaisesti liikennettä  mökkireissulla. Porojakin saattaa joskus näkyä ja en kyllä silloin voi olla hiljaa.  Silloin kyllä meikällä menee pasmat aivan sekaisin, kun poro edes vilahtaakaan puskassa.Tuo kaulahuivikin vähän nolottaa. Kaikkea tuo emäntä keksii.. Jotenki se ei ole niinkun minun juttu tuollainen kukkahuivi. Toivottavasti
 ei kaverit ainakaan näe.


 
713585.jpgNyt ette kaverit osaa arvata, mistä meikä sai tälläisen hienon olkihatun. Ai, tosiaan.. siinä taitaa olla kirjoitettuna sen paikan nimi. Mari oli siellä käymässä ja toi tämän sieltä ja jos ihan totta puhutaan, niin sille minun kissakaverille tämä on tarkoitettu, mutta emäntä halusi kokeilla tätä minulle. Kuulin, kun emäntä puhui Marin kanssa jotakin että sekin haluais joskus käydä tuolla Italiassa. Ei kyllä ole hajuakaan missä se on..ehkä vähän kauempana kun tuo meidän vanhatalo.. luulen ainakin, että jonkun verran kauempana. Taitaa tuoda sitten minulle tällaisen..mutta ihan vähän isompi sais olla. Luulen, että tämä on aikalailla Roosakissan kokoa, mutta kun Mari kokeili tätä sen päähän, niin se mokoma sähisi ja paineli häntä suorana sängyn alle. Ihan vähä ajattelin, että se ei tainnu oikein tykätä tällaisesta tuliaisesta.. No, jospa se vielä tykkäis..jos ei, niin minä kyllä voisin joskus lenkille ottaa tämän päähän. Mitähän sanois sitten se kaveri jolla näin punaisen huivin kaulassa..sitä minä kyllä silloin ihmettelin, kun sellainen kaveri vastaan tuli..ja ajatelkaapa tätä..ihan keskellä päivää..eikä yhtään edes sillä ujostuttanut sellainen. Minä luulen, että eiköhän tämä olisi aika huippu kavereitten keskuudessa..vai mitä?713586.jpg

Kyllä saa nauraa. Naurattaa tämä homma minuakin ja emäntää. En tosiaankaan taida sitten lähteä minnekkään lenkille tämä päässä..Sitä kyllä mietin, että onkohan niillä Venetsian koirakavereilla siellä lämpimässä tällainen kapistus  päässä.. Vai miksiköhän näitä näin pieniä on olemassa.. No, mutta kaikkea uutta täytyy kokeilla! Rohkeasti vaan kaikki kaverit sovittelemaan uusia juttuja.. Nähdään taas!!
724290.jpg
No niin.. Nyt taisi tulla ihan sellainen kuva, että kelpais vaikka passikuvaksi. Emäntä ja Juho on käyny passikuvassa ja puhuvat, että se on aika tarkkaa, minkälainen sen pitäis olla. Meikä päätti pitää naamansa peruslukemissa ja kyllä luulen, että eiköhän tuo kelpais passiin.. Onkoha muut kaverit käyny kuvassa..kysynpähän vaan...
779365.jpg
Tässä kuvassa..arvatkaa mitä? Meikällä kertakaikkiaan uni tuli yllättäen.. Emäntä nimittäin tuli töistä ja sillä on sellainen tapa,että se rojahtaa siihen sohvalle raitayöpaita päällään ja siinä me sitten kaverin kanssa otetaan pikkutirsat ennenkuin siirrytään yöunille! Tässä on sellainen paikka, että ehkä me emännän kans vähä nautitaan elämästä...Emäntä kyllä ainakin sanoo, että on se mukava oikasta selkää työpäivän jälkeen.. minusta on muuten vaan kiva tässä emännän kainalossa olla.. Siinä näkee sitten mukavia unia..Uskokaa vaan!!!

Yksi juttu jäi meikältä kertomatta..nimittäin sellainen juttu..Emäntä huomasi jostakin koirien terveyskortista, että rokotukset on menny kohta vanhaksi  ja pitäis muka mennä lääkärille ottamaan uusia. Voi hitsi vieköön..en ala.. ajattelin ensin,mutta sitten menin kiireesti autoon, kun Mari lähti mukaan. Se oli kyllä päättänyt ettei se lähde meikän kanssa sinne lääkäriin sisälle..no, tietäähän sen miksi! Tietenkin pelkäsi, että sitä itteensä rokotettais siellä. Siitä ei kyllä pelkoa ollut.. meikä piti sellaisen metelin siellä, että ei kyllä lääkärille jäänyt epäselväksi se, että kuka oli potilas. Aika pitkään me siellä sisällä ooteltiin, nimittäin monella muullakin kaverilla oli kai rokotukset menny vanhaksi..Meikä kyllä piti silmällä koko porukan, että mitä varten ne sinne oli tulleet. Yksi kaveri oli aika pieni vielä ja sillä kyllä pelotti niin, että se ihan tärisi ja sitten se meni oman emäntänsä kainaloon ja sieltä kuikisti, kun meikä vähä ääntä korotti..
Lopulta me päästiin sinne sisälle ja emäntä otti meikää talutushihnasta niin tiukalle, että ihan henkeä salpasi ja meinasin aivan tukahtua..piti iihan köhiä vähä aikaa..jotekin se emäntä vaan tuntu niin hermostuneelta.. pelottikohan sitä vai meniköhän sillä hermot.. Lääkäri sitten tuli juttelemaan ja oli ihan mukavan tuntuinen tyttö..Sitten se emännältä kyseli, että onko aikaisemmissa rokotus kerroissa ollut jotain häiriötä tai jotain... No, emäntä siihen tietenkin sanoi niinkun asia on..ettei meikällä kyllä mitään allergiaa tai jotain sellaista koskaan ole ollut eikä tullut rokotuksista. Niin se tyttölääkäri sanoi siinä sitten, ettei hän kyllä meikästä niin huolissaan ole, mutta itsestään, että tietäis olla varuillaan.. No, en kyllä ymmärrä, miksi...ihan vähä vaan siinä ärisin kun pelotti niin kovasti.. Kaikki meni sitte oikein hyvin..äkkiä se tapahtui.. missä välissä se sen piikin ja toisenkin pisti.
Vähä kyllä väsytti, kun tultiin kotiin. Nukahin sohvalle melko äkkiä..824229.jpg
Tässä meikä vetelee unia mistään mitään tietämättä..Niin se otti voimille se rokotuksessa käynti......

869967.jpg
Ja tässä ollaan emännän kanssa mustikkaretkellä.. Mustikat ovat sitten ihania, kun ne saa syödä metsässä. Mutta ne pusikot on aika pitkiä ja meikä meinaa aivan kadota sinne. Kyllä se emäntä tätä kuvaa ihmetteli ja sitten se hoksasi, että meikähän se siellä mustikoita syö! Kukas muukaan emännän kanssa mustikassa olis, kun paras kaveri..Tässä rupesin  nautiskelemaan rauhassa herkkuja..meinaan että ihan rennosti
makuuasennossa!!!

 

900464.jpg

Arvatkaapa missä meikä nyt on? Emännän kanssa käytiin viinimarjoja poimimassa ja meikä tässä tutkii, että on tainnut naapurin kissa käydä puskassa merkkejä laittamassa. Ihan selvä juttu! Se katti säikytti kerran emännän melkein henkihieveriin. Se oli sellainen juttu, kun oltiin kerran siellä meidän vanhassa talossa käymässä ja emäntä meni Marin kanssa vintille vanhoja tavaroita penkomaan. Mutta kissa oli luikkinut sinne aikaisemmin ja arvatkaapa vaan , minkälaisen metelin kanssa ne tuli sieltä alas..vintin portaat rytisi ja paukkui, hyvä etteivät pää eellä tulleet alas. Sitä minä en ymmärrä, miten ne saattoi säikähtää yhtä pientä kissaa muka niin kovasti. Ja sekin on kuulkaa ihmeellistä, että miten se katti oli sinne vintille päässyt. Ovet oli lukossa ja silloin ei kyllä koiratkaan pääse pirttiin eikä vintille. No, selvisihän se sitten, kun asiaa tutkittiin. Kerronko? Talon ympärille on rakennettu sellaiset telineet, kun on se katon laitto remontti menossa. Ja vintin pieni ikkuna on rikki, kun isäntä on siitä haulikolla poksauttanut variksia mansikkamaalta. Sieltä se katti sitten oli tullut sisälle! Että semmonen juttu se..
900462.jpg
Tässä meikä ottaa vähä vainua, kun porotkin olivat kulkeneet vanhan talon pihassa. En kyllä tiiä kehtaisinko kertoa sitä.. No olkoon sitten.. Meikä vähä piehtaroi siinä poron pissassa..onkohan se koirien juttu, että niin täytyy kovasti ottaa tuollaisia hajuja turkkiin. Emäntä kyllä oli aika pahalla päällä siitä jutusta. En saanut mennä lähellekään, kun se kiljui, että meikä haisee suoraan sanottuna poronkuselle. Ehkä olis pitäny olla piehtaroimatta siinä hajussa. Nimittäin siitä seurasi  suihkuun meno....
902645.jpg
En kyllä ymmärrä, miten se emäntä sai meikän tuonne suihkuun. Panin kyllä vimmatusti vastaan, tassut tanakasti maahan ja vähä taisin näyttää hampaitakin. Menin Juhon sängyn alle piiloon ja sieltä kun uskalsin kuikistaa , niin ei se emäntä ollu unohtanu sitä suihkutus hommaa. Meikä vaan oli siellä, enkä taatusti olis tullu koko iltana pois. Mutta emäntä käytti sitä vanhaa konstia, jolla se on ennenkin meikää juksannut. Nimittäin se otti sen taluttimen ja sitä heilutteli ja sanoi se ihanan sanan, josta meikä  riemastuu ihan mahottomasti. Se sanoo, että LÄHETÄÄN, niin silloin ei voi muuta, kun tulla pois piilosta. Ja kai arvaatteki, että se oli valetta koko homma! Ei se minnekään lenkille lähteny, vaan otti meikän kiinni ja pesi ne ihanat hajut pois samppoon kanssa oikein. 
902647.jpg
Mutta, jos totta puhutaan, niin ei se mitekään hassumpaa olekkaan se suihkussa käynti. Meikä kyllä lähtee toisenki kerran.. mukavaa se oli! Sitten sain taas olla emännän vieressä ja se kehu, että kylläpä nyt on mukava, kun ei haise sille poron....lle.
923600.jpg
Kyllä siellä vanhan saunan pihassa on niin paljon tutkimista, ettei aina jouda paljon muuta tekemäänkään. Jos tuo emäntä olis vähän iloisemmalla päällä silloin ollut, niin se ois ehkä meikää käyttänyt uimassa..vaan sillä oli joku väsymyskohtaus..suupielet alas päin..ei oo yhtään kivaa!!!
 
923583.jpg
 
Tässä kuvassa meikä osaa paremmin liikennesäännöt kuin emäntä. Keskellä tietä kävelee  emäntä ja meikä tarkkailee onko kaverit jättäneet merkkejä.
 
923591.jpg
Nyt on meikälle meinannut tulla väsymyskohtaus. Tavallisesti kyllä mennä viiletän emännän etupuolella, mutta nyt ei kyllä oikein lenkki maistu. Syykin on ihan siinä, että meikä oli vähän tappelussa. Jalkaan sattuu niin kamalasti, että välillä täytyy loikkia kolmella jalalla. Asia on nimittäin niin, että meikällä kävi sellainen tuuri, että pannasta katkesi sellainen rinksu, josta emäntä vie ulos narun jatkoksi, niin sanotusti. Se kun katkesi, niin meikä oli vapaa kuin taivaan lintu. Pahaksi onneksi meidän talon ohi justiinsa silloin sattui menemään sellainen valkoinen koira..en kyllä muista nimeä, mutta usein se lenkillä vastaan tulee. Vähä sellainen ylpeän näköinen.. Ajattelin siinä, että annanpahan sen kuulla kunniansa kun meidän tietä kävelee, mokoma. Vähän siinä haukahtelin ja irvistelin, ei millään pahalla, mutta se ei kestänyt sellaista ollenkaan ja hyökkäsi kimppuun, ryökäle. Vaan ei kyllä meikäkään antanut periksi, vaikka se kaveri oli ainakin kaksi kertaa niin iso kun meikä. Emäntä siihen väliin tuli ja otti niskavilloista niin, että vieläkin tuntuu.. Jalkaan se kerkisi vähä purasta, mutta kyllä se siitä paranee.. Emäntä kyllä puheli, että pitäiskö lääkärillä käyttää.. onneksi se paranee itsestään, mutta kyllä se vaan aika kipeä oli..Saa nähä seuraavan kerran,kun se valkoinen koira vastaan tulee..Taidanpa vähä ärähtää!!!
1023686.jpg
Tässä meikä on kyllä vähän surullinen...emäntä oli niiiiin kiireinen koko ajan, ettei se kyllä meikää joutanut paljonkaan hoitamaan. Onneksi sattui mari olemaan silloin meillä, niin mari kyllä rapsutteli ja käytti lenkillä, kun emäntä ei jaksanut..Isännällä oli juhlat, mukamas jotain pyöreitä vuosia täytti ja sitten tuli sen kavereita sitä juhlimaan. Emäntä laittoi herkkuja ja siivosi koko ajan. Ei kyllä meikä oikein ymmärrä, miksi sitä ihmiset juhlii, jos tulee vanhaksi..Meikä täyttää 6 vuotta ensikesänä ja sitä minä pelkään, että onko emännällä taas noin kiire meikän synttäripäivänä..Saa nähä sitten.. heippa taas kaverit!
 
1119577.jpg
meikälle sattui yksi jännä juttu eilen. Nimittäin meillä kävi yksi koiratuttu, joka on kyllä lenkillä tullut vastaan, mutta silloin ei kyllä olla keretty tekemään lähempää tuttavuutta. Hän on nimeltänsä Moppe ja tyttö. No, on meikää vähän vanhempi, emäntä kyseli Mopen isännältä, niin jotakin 13 vuotta kuulemma täyttää. Kyllä meikällä meni taas ihan ajatukset sekaisin, kun tapasin tämän Mopen. Kertakaikkiaan meikä niin ihastui tähän vanhaan rouvaan, että ihan lähelle piti mennä.  Jostakin syystä se Moppe ei vaan reagoinut meikän lähestymis yrityksiin..Onhan se kyllä jo niin vanha, mutta minun mielestäni aika hyvän näköinen ikäisekseen..
 
1119586.jpg
Tässä meikä yrittää saada emännältä selvityksen siitä, miksi Moppe ei oikein tykästynyt..emännän mielestä ei kovin paljon ollut tehtävissä..se sanoi, ettei kyllä voi mitään, jos Moppe ei oikein innostu leikeistä..Se vaan on niin, että jos tykkää, niin tykkää, jos ei, niin ei sitten! Uskon kyllä emäntää siinä asiassa!
Mutta sitten yksi juttu..Emäntä puheli, että Tampereen kaveri, se Anniina, viettää tänään syntymäpäivää!! Unohin sen ihan kokonaan, voi harmi! Mutta nyt kyllä haukahdan kymmenen kertaa  ja toivotan Anniinalle kivaa synttäripäivää! Kyllä meillä on ollut mukavia hetkiä Anniinan kanssa aina kesällä, kun se tulee meille.. Meikä kyllä tykkää niin kovasti siitä Anniinasta, kun se osaa silittää niin kivasti ja puhella kaikenlaisia mukavia juttuja meikälle! meikällä on kyllä suoraan sanottuna ollut ihan paljon ikävä, mutta kyllä me kohta varmaan nähdään.. ennen meikän synttäripäivää.. Jookos!!!!

1327955.jpg

No, niin! Tulihan se onnenpäivä loppujen lopuksi! Anniina tuli äitinsä ja Joelin kanssa käymään. Meikä meni ihan sekaisin sellaisesta asiasta, kun se oli ihan yllätys koko juttu! Emäntä ei nimittäin maininnut mitään koko Anniinan tulo asiasta ja kun ovikello soi, kuvittelin vaan että mittarinlukija tietty sieltä tulee siihen aikaan päivästä. Sitten kun näin, ketä ne tulijat oli, niin meni melko kauan, ennenkuin meikä oli kertonut kaikki jutut! Olihan se Anniina ja Joel tietoisia monesta asiasta, kun ne oli lukeneet täältä netistä meikän kuulumisia, mutta on niitä sellaisia asioita, mitä ei voi julkaista. Ne piti ihan Anniinan korvaan kuiskutella moneen kertaan. Luulen, että ihan varmasti muistin kaikki..Kuten esimerkiksi sen asian, mikä on vähän noloa..Tuonne naapuriin on tullut asumaan sellainen pieni koirapoika Santeri nimeltänsä. Se on meikän mielestä jotenkin kiusankappale. Me kun ollaan emännän kanssa menossa lenkille ja Santeri on emäntänsä kanssa, niin Santeri vaan hyörii ja pyörii meikän ympärillä ja haluais leikkiä..Mutta meikä täyttää kohta kuusi vuotta ja ei ihan pienten kanssa jaksa leikkiä, kun olis kiire tapailemaan muita lenkkikavereita..Tyttöjä tietysti..Meikällä menee hermot ja vähän joskus murahtelen sille Santerille!

 Mutta oli meillä  mukaviakin juttuja! Se oli kyllä maailman paras asia, kun Anniina ja Joel rapsuttelivat! Eihän se emäntä jaksa milloinkaan niin pitkään rapsutella ja silitellä . Kun Anniina lopetti, niin Joel sitten jatkoi rapsuttelua mahasta ja leuan alta.Se kyllä oli sitten mukavaa!!!

1327965.jpg

Tässä meikä on Joelin sylissä..Mukavaa se oli ja nyt meikällä on ihan paljon ikävä Anniinaa ja Joelia! Menin monta, monta kertaa nuuskimaan sohvaa, minne oli jäänyt hajuja kavereista..ei ollut enää kaverit sohvalla. Emäntä sitten sanoi, että kaverit ovat menneet jo Tampereelle! Voi vitsi!!! No, Marilla alkaa ensiviikolla hiihtoloma ja sen kyllä meikä muistaa, että tassut vikkelänä saa olla..on se niin kova lenkkeilemään se Mari! Mutta on se lenkillä käyntikin ihan mukavaa...

1352411.jpg

Eipä mennyt kovin monta päivää, kun Mari tuli..ja meikä  tässä tarkalla korvalla kuuntelee, mitä emäntä ja Mari juttelee. Kaikenlaisia juttuja ne puheli..että käytäiskö kirpparilla ja kaupassa. Mari aikoi sitten kavereitten kanssa käydä Rukalla ja on meikäkin päässyt siellä käymään pikkupoikana..mutta emäntä sanoi ettei nyt voi Viuhti lähteä. Jäädään kotiin. Mutta en  kuullut mitään sellaista puhetta, että voitaisko mennä lenkille! Kirpparille ja kauppaan meikä ei saa lähteä..sen meikä kyll tietää ihan varmasti. Silloinkin emäntä  sanoo, etten voi lähteä mukaan ja silloin olen aika surullinen..voi, voi..

1352414.jpg

Tässä katselen ikkunasta ulos ja olen kyllä aika varma, että kohta voisin päästä ulos! huomatkaa uudet hienot valjaat, joissa lukee HURTTA! meikän lempi ohjelmia telkkarissa sunnuntai-iltana on se Hurtta ja Stara ohjelma..Ihan kyllä pikkuisen kateeksi käy, kun emäntä aina sanoo, että ompa ne hurtat siinä ohjelmassa tottelevaisia ja ihania! No, kyllä se ihan ohimennen meikääkin joskus kehuu, että olisi meikäkin mukamas jotenki vähä ihana! Mutta siinä ohjelmassa se tyttö, Doris, nimeltänsä..se kyllä on sitten aika söpö ja sellainen terhakka! meikä kyllä Dorista ainakin äänestäis! Tuotakin vähän ihmettelen, että joulupukki on käynyt jo ajat sitten, mutta tonttu vaan seisoo terassin pöydällä..onkohan emännälle tullut se...mikähän se oli?

1352420.jpg

Nyt kyllä kuulin, että Mari oli jo pannut lenkkivaatteet päälle..jokohan emäntä on valmis lähtemään ulos.... Jep!  NYt mentiin...

1352421.jpg

Tässä sitä mennään..emännällä taisi tulla vähä kiire meikän perään! siellä oli sitten kiva kevät aurinko alkanut paistaa ja meikä oli sen verran pitkään saanut jännittää, että pääsenkö lenkille vai en.. niinpä sitten panin vähän liikettä emännänkin tossuihin! 

1352425.jpg

Tässä vähän nautiskellaan ja ehkä vähän meikä näytti Marille, miten hienosti osaan olla paikalla, kun kuvataan..

1352427.jpg

Oli aivan ihana auringon paiste ja Marikin halusi kuvaan meikän kanssa..Ollaan vähä  niinkuin Hurtta ja Stara ohjelmassa..

 

Nyt on kyllä aika mennyt nopeasti, niin nopeasti, ettei  taida emäntä perässä pysyä. Seuraavassa kuvassa on jo keskikesä ja arvatkaapa mitä.. meikä näki tälläisen koirakaverin, joka on tullut ihan lentokoneella helsingistä tänne Kuusamoon. Siinä tutustuttiin ja otettiin pienet painit ruohikolla.

1761636.jpg

Emännän mielestä tämä näyttää Tanssii tähtien kanssa ohjelmanumerolta, mutta kyllä tämä on ihan sellainen painiin valmistautumis asento. Tämä meikän kaveri oli hienolta nimeltään Gilbert, mutta näin tuttujen kesken hän oli Pertti vaan. Meikästä tuo Pertti on vähä parempi nimi. Meikällä ei ole kyllä ollenkaan sellaista "hienompaa" nimeä. Mutta emäntä kyllä sanoi, että siinä syntymäpaperissa  lukee, että Pienenpolun Viuhti ja väri oranssi soopeli . Se kyllä meikästä kuulostaa aika mukavalta..varsinkin se Pienenpolun Viuhti!!!

1761693.jpg
 
Tässä Pertti näyttää miettiväiseltä ja tuumii, että kannattaisko painia ollenkaan jatkaa..turkki taitaa mennä likaiseksi.. Meikä ei perusta sellaisista asioista. Nimittäin meikän hännässä on jo valmiiksi sotkua, kun emäntä oli maalannut meikän oman kolon uunin alta valkoisella maalilla. J a eihän meikä sellaista asiaa muistanut..menin vaan sinne ja kaikki huusi suoraa huutoa, ettei sinne saa mennä!!! Onneksi ei ihan kokonaan häntä värjääntynyt valkoiseksi..kai se tuo Pertti sitäkin vähän katseli, kun sillä itsellään on niin pehmyt ja kihara turkki. Mari ja emäntäkin kehuivat aika paljon Perttiä, että onpa ihana! Meikä kyllä vähän siitä tuli surulliseksi, ettikö meikä muka olis ihana. Kyllä se Marikin sitten jo vähän kehui meikääkin...mutta minun mielestäni ihan liian vähän!
1769041.jpg
Ystävien suukko
 
1761736.jpg
 
Sitten me kyllä tultiin Pertin kanssa hyviksi kavereiksi ja kuten kuvasta näkyy, halattiin lopuksi. Meikästä kyllä tuntuu vähän epäreilulta, että Pertti on meikästä isompi, vaikka meikä on täyttänyt jo kuusi vuotta ja Pertti vasta 7 kuukautta!
1769047.jpg
Leikkien lopuksi meikä vielä vähän halusi  osoittaa kaverille, että kyllä  meikä tykkää!!
 
 
927028.jpg