Anna-Reetta haastoi minut vanhojen, kotoa perittyjen tavaroiden kuvaukseen.

Ensimmäisenä on tämä kahvipannu, jonka sain äidiltäni  vuonna1968. Lähdin silloin kotoani ammattikouluun ja äiti antoi elämänohjeita ja kahvipannun matkaan mukaan. Se on kulkenut matkassa sieltä saakka ja nyt on kesäpaikan hellan pankolla muistuttamassa mukavista ja joskus myös kivisistä elämänpoluista...

 

Seuraavana on ryijy, jonka äiti on tehnyt 1950 luvulla. Siinä on säkkipohja ja langat on ommeltu ompelukoneella pohjaan kiinni. Ryijy on kesäpaikan seinällä muistona huolettomasta lapsuudesta ja siitä, miten vähistä materiaaleista voi saada kaunista. Äiti oli taitava ja luova ihminen. Voi vaan kuvitella, mitä hän saisi aikaan tänäpäivänä, kun kaikenlaista materiaalia on saatavana niin paljon.....

Sitten on isän tekemä hyllykaappi. Isä oli myös taitava käsistään. Kaikenlaista hän rakenteli ja tämä kaappi on myös kesäpaikan pirtissä muistona vanhoista, hyvistä ajoista. Hyllyssä on kannut, kulhot ja monta muuta muistoa menneestä ajasta..

Sitten on mutteripöytä... ehkä 1950-60 luvun vaihteessa ostettu. Olen maalannut sen siniseksi, valitettavasti..Siinä on kova työ puhdistaa se maali pois. Muistan, kun tämä pöytä ja muitakin kalusteita meille kotiin tuotiin.....ne oli aika hienot!   

Seuraavaksi haastan muisteluihin Tonttumuorin ja Tonttumuorin siskon...ehkä heiltäkin löytyy mukavia asioita ja tavaroita..